Kategorier
Målare

Vill du bli målare i Stockholm?

Du kan utbilda dig till målare i Stockholm direkt efter skolan. Men du kan även läsa till det när du blivit lite äldre och funderar på att byta yrkesbana.

En ung person som vet att den vill bli målare tar helt enkelt och söker in till den linje som tillhandahåller den utbildningen. Så svårare än så behöver det inte vara. Men för dig som inte vet vad du vill hitta på i livet är det inte alltid lika lätt. Det finns ju så otroligt många val. 

Till slut kanske du väljer något som du tror att du gillar och det tar då flera år innan du kommer på att du vill bli målare. Men ibland är det den vägen livet kommer att se ut. Det är så det är. Du kommer hamna rätt så småningom ändå. 


Som lärling kan du bli målare i Stockholm direkt i tonåren

Redan när du är nitton år kan du ansöka om att få gå som lärling på ett måleriföretag i Stockholm. Det är ett jättebra sätt att lära sig ett yrke om man inte har så lätt för att läsa och plugga. Det är ju trots allt ett hantverk och inte en akademisk utbildning där man måste plugga en hel del. 

Lärlingsutbildningen brukar ta upp till två år. Då har du gjort 6800 timmar i utbildning. En sådan kunskap som du skaffar dig på detta vis innebär att du måste klara något som kallas gesällprov när du börjar närma dig slutet på din utbildning. Då får du ett gesällbrev vilket visar att du klarat dig galant. 

Målare i Stockholm i vuxen ålder

Ibland bjuder livet på överraskningar och det kan hända att du står inför en situation där du behöver utbilda dig inom ett nytt yrke. Då kan målare vara något att luta sig tillbaka på. Alla behöver en målares hjälp någon gång i livet. Det kan vara dig de vänder sig till när det är dags.

För att klara detta som vuxen går du helt enkelt till en vuxenutbildning. Är du inte typen som gillar att läsa mycket kan du gå lärlingsutbildning även om du är lite till åren kommen. De spelar ingen roll. Att vara lärling innebär att du går tillsammans med en person som har lång erfarenhet och kan lära dig allt om en målares  jobb. 

Kontakta arbetsförmedlingen om du vill bli målare Stockholm

Ett hett tips är att du tar kontakt med arbetsförmedlingen om du vill byta bana i livet. Det finns goda chanser att du kan få gå din utbildning via dem. Både när det gäller komvux och när det gäller att gå som lärling. De hjälper dig via egna kanaler som de har med företag. 

Är det så att du läser de teoretiska ämnena brukar ett hantverksyrke alltid innebära att man går tillsammans med någon innan man släpps fri att börja jobba själv. Du kommer få lära dig mycket om färg och hur den fungerar. Penslar och roller är också viktiga arbetsredskap, tillsammans med spackel och slippapper. Det gäller ju att förarbeta ordentligt. 

För att kunna få mer information samt tips besök denna hemsida: malarestockholm.nu