Kategorier
Målare

Renovering och golvläggning i Stockholm

Vid renovering av en lägenhet eller villa finns oftast ett behov av nya golv eller golvslipning. Anlita en firma som kan allt om golvläggning i Stockholm.

På golv finns krav som inte alltid är lätta att motsvara. De ska inte endast vara vackra att beskåda utan de ska tåla smutsiga skor. Värst är det förstås i entréer och hallar. Där ska golven vara välkomnande för gäster men samtidigt tåla att man klampar in hursomhelst utan förvarning.

Hur löser man denna konflikt? Ja, det bästa är förstås att konsultera en firma som kan det mesta som gäller golv. En sådan firma har bred erfarenhet och kan ge goda råd. Den som har parkett i ett vardagsrum eller en matsal kan få golvet slipat. Om golvet är alltför slitet måste det kanske läggas om helt och hållet. Inget är främmande för en golvfirma och inget uppdrag är för svårt.

Golvläggning i Stockholm i hyreslägenheter

Olof har köpt ett mindre fastighetsbestånd med hyreslägenheter. Husen är byggda i mitten av 1900-talet och är i behov av renovering för att bli attraktiva. För att minska energibehovet har tilläggsisolering lagts in. Kök och badrum har rustats upp. För att Olofs investering ska bli lönsam måste hyrorna höjas och hyresgäster som har råd att betala måste attraheras. Hur ska detta gå till, tänker Olof.

Lägenheterna måste erbjuda en viss komfort. Ett sätt är att ersätta slitna linoleummattor med klinkers i kök och badrum samt sköna parkettgolv i resten av lägenheterna. Olof kontaktar en firma som sysslar med golvläggning i Stockholm för att få goda råd. “Varför lägger du inte en parkett i vardagsrummen i Chevron eller franskt fiskbensmönster”, frågar en golvläggare. “Ett sådant golv blir pilformat och ger intryck av att rummet är större än vad det är i verkligheten”, fortsätter han. “Och i badrummet ska du självklart ha värmeslingor i golvet”.