Kategorier
Golv

Golvslipning i Stockholm – slitna trägolv blir som nya

Med golvslipning i Stockholm får trägolv tillbaka sin glans från fornstora dagar. En professionell hantverkare slipar bort märken och skavanker i golvet.

Ett vackert slipat trägolv kan förvandla hela känslan i ett hem. Golvslipning är en konst som kräver både skicklighet och precision för att det gamla ska bli som nytt igen. Detta hantverk kan inte bara bringa fram golvens tidigare lyster och skönhet, utan också öka värdet på din bostad. Att välja rätt behandling för ditt golv efter slipningen, oavsett om det gäller lack, olja, eller vax, är också viktigt för att förlänga dess livslängd och underlätta underhållet.

Snyggare golv med golvslipning i Stockholm

Börja med att bedöma ditt golvs skick. Varje golv har sina specifika egenheter och kan behöva olika behandlingar beroende på dess ålder, skick och vilken typ av trä det är. En golvslipare kommer att kunna ge dig goda råd om vad som är mest lämpligt för just ditt golv.
Golvfirman kan säkert ge dig ett bra pris på golvslipning i Stockholm.

Innan slipningen måste du göra en del förberedelser. Spik som sticker upp i en parkett kan du själv slå ner med en hammare. Och givetvis måste du ta bort alla möbler från det rum som ska slipas. När golvslipningen väl är gjord, är det dags att välja behandling. Olja och vax ger golvet en naturlig lyster och känsla, medan lack skapar en hårdare yta som är lättare att rengöra. Hårdvaxolja kan vara ett mellanting som både ger skydd och behåller träets naturliga utseende.