Kategorier
Målare

Att tänka på när man anlitar en målare i Stockholm

Här finns tips och idéer att använda sig av innan man anlitar en målare i Stockholm. För en del är de självklara tips, andra kanske lär sig något nytt.

När det är dags att måla om utomhus eller inomhus och man vill slippa göra jobbet själv finns det ett enkelt tips. Tipset är att man ska anlita en målare för jobbet! Lättare än så kan det inte vara. Vill man slippa måla så är det skönt när någon annan gör jobbet.

Dock behöver man som beställare av arbetet göra lite förarbete själv. Först och främst behöver man bestämma vilken färg eller tapet man ska ha. Ibland är det lätt att säga att man vill ha en viss färg för att sedan inse hur många nyanser det faktiskt finns av den färgen.

Hitta en målare via recensioner på nätet

Något mer man behöver tänka på är att en färg man ser i tapetaffären kan vara helt annorlunda hemma. Det är ljusinsläpp och lampor som styr hur den upplevs hemma. Därför kan det vara bra att få en provburk med färgen man önskar och måla en liten fyrkant på väggen för att se hur den blir.

När man väl tagit beslutet om kulör är det dags att hitta en bra målare för jobbet. Ett sätt är att använda sig av Google eller liknande sökmotorer för att få upp förslag. Google har även recensioner man kan titta på för att få veta om målaren är bra eller inte. Det bästa är om det finns bilder att titta på för att se hur arbetet blivit.

Anlita en målare som ger referenser

Var ändå kritisk till recensionerna och läs igenom både de bra och eventuellt dåliga noga. Det ger en inblick i hur målaren arbetar och uppfattas av andra. Har man hittat en målare som verkar bra kan man både be om referenser och offert för arbetet man önskar. Det är bra att ha ett par stycken att välja mellan.

Det kan ju hända att den man egentligen vill ha har ett större inbokat jobb när man vill ha sin renovering gjord. Dessutom behöver det inte betyda att billigt är bra eller dyrt är bäst. Hitta målaren som magkänslan gillar. Andra saker man kan ta reda på när man ska boka en målare i Stockholm är vilka försäkringar de har.

Målare med nöjd-kundgaranti

Det går också bra att fråga om de har en nöjd-kundgaranti samt om de tillhör någon branschorganisation. En nöjd-kund-garanti är viktigt om det är något man inte blir nöjd med. Då får målaren chansen att göra om det som inte blev bra. Ju mer påläst man är desto bättre arbete kan man vara trygg med att de utför.

Som privatperson kan man även använda ROT-avdraget för att få ner kostnaderna lite mer. Det brukar uppskattas av plånboken och den egna privata ekonomin. Innan man betalar så är det bra att inspektera arbetet som målaren utfört och godkänna det. Då vet man att alla parter i sammanhanget är nöjda och belåtna.